Clubul de Speologie Politehnica
 
  Clubul de Speologie Politehnica
Clubul de Speologie Politehnica
Despre noi Blog Activităţi Rapoarte Galerie foto Link-uri Contact
         
 

Rapoarte : Peştera cu Apă de la Bulz


Perioada de desfăşurare: 23.11.2008
Scop: Tura de vizitare (parţial de fotografiere).
Sef de tura: Laszlo Petho (Laci).
Participanti: Anca, Carmen, George, Vasile, Alina, Gabi, Răzvan, Laci.
Raport scris de: Laci
Poze realizate de: Răzvan


O parte dintre noi am fost ocupaţi sâmbătă, aşa că am ales o peşteră uşoară, pe care să o putem vizita într-o singură zi. Am pornit duminică dimineaţa la ora 9, cu două maşini, şi am ajuns fără probleme în localitatea Bulz. După ce am mâncat puţin, ne-am făcut curaj şi ne-am schimbat în echipamentul de peşteră.
 
În prima porţiune din peşteră am făcut echilibristică pe resturile unui podeţ (sub noi era apă, pe alocuri destul de adâncă). Când sa terminat podeţul, am fost obligaţi să intrăm în apă şi sa ne udăm păna la genunchi.
 
Am evitat o porţiune de apă adâncă căţărându-ne pe nişte cabluri, apoi am urcat la liber un mic horn (suficient de inclinat şi îngust ca să nu avem nevoie de echipament de verticală).
 
Am ajuns la câţiva metri buni deasupra activului, dar nu mai reuşeam să găsim continuarea. Cred că am uitat să menţionez că nici unul dintre noi nu mai fusese în peşteră anterior :)
 
Într-o tură de explorare am fi avut o mulţime de alternative, dar în formaţia dată nu avea sens să ne complicăm suplimentar. Deoarece nu mai ţineam minte indicaţiile primite de la Gigi, am decis să folosesc nişte spituri bătute în perete pentru a-i asigura pe ceilalţi în coborârea pe activ.
 
S-a dovedit că nu a fost opţiunea potrivită, deoarece Răzvan (care a coborât primul) ne-a anunţat că activul se termina într-un sifon şi că în direcţia cealaltă se ajunge la baza hornului pe care am urcat...
 
O parte din grup au coborât pe horn şi au făcut poze la activ, iar ceilalţi am exersat coborârea pe perete, asiguraţi cu coarda trecută pe sub braţe.
 
După o vreme ne-am regrupat şi am pornit spre ieşire. Surpinderea iniţială la vederea ninsorii de afară s-a transformat rapid în bulgăreală :)
 
A urmat apoi o serie de spectacole de streaptease - bine că nu a ieşit în decor nici unul dintre şoferii şi bicicliştii care au trecut pe langă noi! :)
 
Am mâncat bine în Negreni, iar apoi am ajuns în Cluj după ora 19.

 
Articole:
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
         
 

 
 

Şedinţe săptămânale

Vă aşteptăm în fiecare marţi ora 20 la Facutatea de
Electronică, str G. Bariţiu nr 26-28, amfiteatrul D21.

În cadrul fiecărei şedinte se va face prezentarea activităţilor
desfăşurate recent (rapoarte de tură), anunţarea viitoarelor
activităţi şi bineînteles proiecţii.

Contactaţi-ne pentru mai multe informaţii.

 
      Copyright © 2008-2014 C.S.P.
acasă  |  sus